vadviragszalon.hu

Vadvirág Szalon

Szőrtelenítés

Szőrtelenítés

Szőrtelenítés

Wax használata

A szőrtelenítések során kizárólag egyszer használatos, steril wax-ot alkalmazok!

Az arcon (szemöldök, bajusz, áll, arc), a hónaljon, a bikini vonalában és az intim területen a hagyományos gyantához hasonló, ám krémesebb állagú, gyulladáscsökkentő wax-al dolgozom, amelyet spatulával viszek fel a bőrre és a megszokott hagyományos gyantázási módszerrel távolítom el a szőrt annak segítségével.

A végtagokra, azaz a karra és a lábra pedig a szintén gyulladáscsökkentő hatású titán-dioxidos patronos wax-ot használom.

Szőrtelenítés cukorpasztával

A hagyományos gyantázások mellett manapság néhány éve újra a reneszánszát éli a cukorpasztával történő szőrtelenítés, hiszen nemcsak a kozmetikumok területén belül fordulnak sokan a természetes eljárások irányába, hanem már egyre több helyen alkalmazzák a megszokott gyantázással kiegészítve, vagy azt helyettesítve.

A nők már az ókorban is fontosnak tartották az arc-és a testápolás mellett a szőrzetük eltávolítását is.

A cukrot először Kleopátra kezdte el alkalmazni saját testén és így terjedt el később az egész világon.

A cukornak számos előnye közül a legfontosabb, hogy nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, a bőrre kerülve átveszi annak hőmérsékletét, ennek köszönhetően nem égeti meg a bőrt. Nem okoz irritációt, így különösen nagy jelentősége van az intim, érzékeny, vagy visszeres (pikkelysömör, ekcéma, hajszálértágulat, stb.) területeken és nem utolsó sorban férfiak részére is ajánlott különösen a hát, a mellkas és a hónalj területére.

A kezeléseket nagyon kíméletesen lehet végezni. Más eljárásokkal ellentétben, itt bemasszírozzák a terméket a bőrbe a szőr növekedési irányával ellentétesen és a szőrnövekedés irányába távolítják el. Ezért nem okoz traumát a bőrnek, elkerülve a szőrszál bőrbe való beletörését és a szőrtüsző gyulladását. Hatására lelassul a szőrnövekedés.

A végeredmény egy csodálatosan ápolt, szép bőr.

Nagyon higiénikus az eljárás, mert a kozmetikus csak egyszer nyúl az anyaghoz és emellett vízzel könnyen eltávolítható.

A cukorpasztás eljárás során szintén az Italwax nevű kozmetikai márkával dolgozom.