vadviragszalon.hu

Vadvirág Szalon

Aromaterápiás és gyógynövényes kezelések

Aromaterápiás és gyógynövényes kezelések

Aromaterápiás és gyógynövényes kezelések

Az aromaterápia egy olyan holisztikus gyógymód, amely illóolajok és növényi olajok segítségével helyreállítja a test és a lélek egyensúlyát.

  • Immunerősítő                                                                               
  • stressz oldó
  • önálló gyógymód
  • komplementer gyógymód (kiegészítője lehet a modern orvostudománynak)
  • támogatja a szervezet öngyógyító mechanizmusát

Az aromanövények gyökeréből, kérgéből, szárából, leveléből, gyantájából, magvaiból, törzséből vagy hajtásaiból általában vegyszermentes eljárással kinyert illékony olajtartalmú kivonatokat nevezzük illóolajnak.

Ősidők óta kedvelik az emberek az esszenciákat és az illatszereket és alkalmazták a népi gyógyászatban, a szépségápolásban és különböző bőrbetegségek (ekcéma, pszoriázis) esetében is.

A lélek és a test állapota, ennek harmóniája határozza meg a bőr állapotát. Ez az aromaterápiás kozmetikai kezelés alapja. Csak a természetnek az élő anyagai tudnak az ember számára megfelelő információval és éltető erővel szolgálni. A szintetikus anyagok az emberi sejtek számára felismerhetetlenek és hosszú távon méregként halmozódnak fel a szervezetben.

A növények finom rezgése segíti az emberben lévő lelki és testi blokkok feloldását, így támogatva a szervezet egészséges, harmonikus működését.

A gyógynövényeket azonban nemcsak illóolajként lehet feldolgozni és alkalmazni, hanem pakolásokat, hidratáló-, tápláló-és masszázskrémeket is lehet készíteni belőlük. És így is kiválóan alkalmazhatóak a kozmetikai kezelések során.